A darts-sztárok tényleg nem merengő bölcsészek

Vannak sportok, melyek egyszerűen nem nevelnek sportoló kinézetű embereket. Egy motocross-versenyzőről száz méterről megmondani, hogy sportoló, a Forma 1-hez is kell a fizikum, de mondjuk a raliversenyzők nagy része jó esetben átlagos járókelő. A nem sportolónak kinéző sportolók döntő többsége pedig valószínűleg dartsozik, és aki látott már év végi darts-világbajnokságot, tanúsíthatja, hogy a versenyzők inkább keltik traktoros, mint élsportoló benyomását. A látszat nem csal.
 

darts_jpg-pwrt2.jpg

Amikor Scott Mitchell januárban megnyerte Brit Darts Szövetség által szervezett BDO-világbajnokságot, alaposan felbolydult az angolszász agrárbuzi-fórumok trágyaillatú világa. Amikor ugyanis a győztest megkérdezték, mihez kezd a 100 ezer fontos fődíjjal (lapzártakor úgy 43 millió forint), az őt közelebbről nem ismerők számára meglepő választ adott: megvalósítja régi álmát, és vesz az apjának egy traktort. A gyártók természetesen azonnal ugrottak is, hiszen brit területen a darts komoly tömegeket érdeklő sport.

bdo-world-darts-championship-final-scott-mitchell-martin-adams_3250613.jpg

 

Két hónappal később a faterhez meg is érkezett a csomagküldő szolgálat, a dobozban egy használt, de igen jó állapotú New Holland  T5060-essel, és hát ugye ez a legjobb a sztárságban, hogy ilyenkor már nem is kell azt a jó kis százezer fontot herdálni, hiszen 106 lóerős traktort egy New Holland díler, a C&O Tractors ajánlotta fel. Kicsi de erős, és ha felsúlyozzák 6,8 tonnára, szántáshoz és nehéz vontatásra is megfelel; tökéletes gép egy közepes méretű gazdaságba.

mitchellweb182.jpg

 

A bajnok azt mondta, "Mielőtt elindultam Lakeside-ba (a vb színhelye), azt mondtam apámnak, ha nyerek, megszabadulunk az összes lepukkant gépünktől, és veszünk egy újat. Azóta nem volt a birtokon új traktor, hogy a 80-as években apám vett nekem egyet a 18. születésnapomra. Apám mindig is támogatott, amit elértem, nélküle nem jött volna össze. A világbajnokság annyiban változtatta meg az életemet, hogy most már végre viszonozhatom a segítségét."

 

 

nh_scott_mitchell.jpg

 

A megindító történethez természetesen hozzászólt a New Holland igazgatója, Graham Gleed is: "Örülünk, hogy Scott egy New Holland traktort választott az apjának. Különösen azért, mert a darts-világbajnokság helyszíne néhány mérföldnyire van csupán Basiltontól, és a gyártól, ahol a traktor készült. Scottnak, édesapjának és a New Holland traktoruknak egyaránt jó termésű éveket kívánunk."

És mit tehet ehhez a Magyar Traktoros? Akkor most mégsem akkora cucc ez a brit világbajnokság? Nem fért bele egy új traktor, ha már szponzoráció? És most tényleg, ha Scott új traktort ígért a faternak, hogy nem fért bele a 42 millióba? Na mindegy, elég az ellentmondásokból, hiszen a Bibliában sokkal több van, mint ebben a hírben, kívánjunk inkább mi is jó termést a Scott családnak.