Vermeer RTX 1250 kaparóláncos ároknyitó berendezés

dsc04689.jpg

A közútkezelőnek kéne rendben tartani ezt a sávot az út mellett, de a jelek szerint a cserjézés nem igazán sikerágazat; jó kis bozót borította el a területet. Ilyenkor régen hoztak néhány fegyencet, mondjuk kétszázat, körülbelül ennyi ember kéne, hogy elvégezzék egy ilyen nehéz terepen a munkát, amit a Vermeer egy lassan sétáló ember tempójában csinál folyamatosan.

More:

vermeer 2015

Krone silózó

Szálastakarmány-betakarító gépekre specializálódott német cég, amely máig családi tulajdonban van. A céget bő száz éve alapították, mára három fő tevékenységi körük van. Gyártanak félpótkocsikat kamionokra, gépeket és mezőgazdasági gépeket. Céges hagyomány, hogy az elsőszülött fiúgyermek neve Bernard, a cégalapító után, aki 1924-ben hagyta a gyárat Bernard nevű fiára.

dsc04568.jpg

More:

2015 krone szálastakarmány

Bogballe M2 függesztett műtrágyaszóró

A dán cég nem válogat a szórni valóban: ha valamit szórni kell, ahhoz ő legyártja az eszközt. Van műtrágya- és trágyaszórójuk, de legendásan jó minőségűek a Bodballe sószórói is. Az M2-vel kapcsolatban nehéz is autós hasonlatot találni, mert ugye minőség. megbízhatóság, hatékonyság, ár, végsebesség, vagy akármi játszhat. Érthető példa, ha azt mondjuk: a Bogballe M2 a műtrágyaszórók Rolls-Royce-a. dsc04599.jpg

More:

periféria 2015 bogballe

Bemutató: Hürlimann XB 105,4

 

_a0d2179.jpg

A globális multik világában mindig érdekes, ha egy jellegzetes, közismert, már-már legendás terméket valamelyik országban teljesen más vásárlóra pozícionálnak. Ismeretes például, hogy Kínában a Luis Voutton mennyire proli cuccnak számít. A Hürlimann-nal az történt, hogy eredetileg ez volt a traktorok Rolly-Royce-a, vagy inkább svájci órája, hiszen kimagasló volt a minősége, de a drága élőmunkával folytatott gyártás juttatta csődbe.

More:

bemutató 2015 hürlimann

John Deere lábbelik

11-broad-square-toe-16.jpg

 

Egy kiadós tesztelés után, ami az akkori szántási világrekordot tartó gumihevederes Case STX 450 ízelt traktort érintette, kaptam a forgalmazótól egy rendes, márkázott Case traktorosbakancsot. Valami nagyon komoly bőrből lehet, mert fél évig vívtak a lábammal, hogy ki töri be a másikat, de a Case végül beadta a derekát. Csodálatos évtizedet töltöttünk együtt, főleg motorozásra használtam, mert bár darabja másfél kiló, de emiatt még nyilván golyóálló is. Case bakancsok azóta is léteznek, de korántsem fordít rá akkora erőforrásokat a gyártó, mint a John Deere a saját lábbeli-kollekciójára.

More:

2015 john deere

RMH Premium 21 önjáró etetőkocsi

rmgpremi.jpg

Idén ezzel nyert nagydíjat az Axiál: prémium önjáró silómaró. Viszonylag egzotikus járműkategória, elég egzotikus országból, mert az RMH Izraelből származik. Izrael pedig nemcsak atomhatalom, de az önjáró silómarók terén sem igazán van vetélytársa, bár simán elképzelhető, hogy titkos iráni bázisok mélyén fejlesztik már a válaszcsapást: egy még prémiumabb önjáró silómarót.

More:

rmh önjáró silómaró

Gazda napok, Hódmezővásárhely

Oszama Bin Laden azt hitte, tudja, mi fán terem a dzsihád. Pedig fogalma sem volt, hiszen nem járt még Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon. Mondjuk én is most voltam először, de megértettem, miért mondták többen a legutóbbi hungexpós kiállításon, hogy majd erre jöjjek el, mert itt lesz az egész Alföld. Hát tényleg itt van. dsc04551.jpg

More:

Mahindra traktort méretre

Időről időre lábra kap az iparági pletyka, hogy a Mahindra traktor-ágazata zászlót bont Magyarországon. Aztán ebből nem sok lesz, a Mahindra még a személyautóival is elég óvatosan terjeszkedik, és a forgalomban leginkább a terepjáróikat látni. Amerikában viszont óriási sikerrel értékesítik egyszerű, megbízható és olcsó traktoraikat, de az azért sértésszámba menne, ha azt mondanánk, a Mahindra Amerika MTZ-je.

 bl07ash_857144f.jpg

More:

mahindra 2015

Valtra T - most lesz túl sok az elektronikából?

Év Autója csak egy van, legalábbis európai Év Autója. Vannak még az egyéb földrészek autói, de mivel ezek gyakran csak az adott földrészen kaphatók, hát... hogy is mondjam, a többi földrészen a díj nem sokat jelent. A traktoroknál sokkal jobb a helyzet, eleve annyiféle kategória van, hogy a jobbaknak mindenképpen jut valami. Az új Valtra T például az év első jelentős szakkiállításán, a párizsi SIMA-n hozta el Az Év Gépe (Machine Of The Year) díjat, a 180-280 lóerős kategóriában.

 valtra_t.JPG

More:

2015 valtra

süti beállítások módosítása