John Deere lábbelik

11-broad-square-toe-16.jpg

 

Egy kiadós tesztelés után, ami az akkori szántási világrekordot tartó gumihevederes Case STX 450 ízelt traktort érintette, kaptam a forgalmazótól egy rendes, márkázott Case traktorosbakancsot. Valami nagyon komoly bőrből lehet, mert fél évig vívtak a lábammal, hogy ki töri be a másikat, de a Case végül beadta a derekát. Csodálatos évtizedet töltöttünk együtt, főleg motorozásra használtam, mert bár darabja másfél kiló, de emiatt még nyilván golyóálló is. Case bakancsok azóta is léteznek, de korántsem fordít rá akkora erőforrásokat a gyártó, mint a John Deere a saját lábbeli-kollekciójára.

11-broad-square-toe-26.jpg

A lényeg, hogy első látásra is minőségiek a cuccok, és bár nagy erőkkel tendálnak a déli country-romantika felé, azért elég rafinált módon van kitalálva a stílus. Ez itt egy 9 inches Wellington-csizma, nagyjából 150 dollár a John Deere-webshopban. Vízhatlan bélés, erősített sarok, varrott talp, amit valamiért Goodyear-varrásnak hívnak, de csizmában egyelőre sajnos még nem kupáltam ki magam. Ezek a szegett felhúzó lukak a szárak tetején azért elég jól néznek ki.

 

12-steel-toe-pull-on-26.jpg

Még egy, ezúttal férfi Wellington - angolszász nyelvterületen így hívják a magas szárú csizmát, mert Wellington első grófja, Arthur Wellesley terjesztette el viselését az angol arisztokrácia vadászorgiáin. A John Deere-nél 120 és 170 dollár között mennek a férfi csizmák, a drágábbak nyilván az acélbetétes kivitelek.

 

30dllar.jpg

Cukiságfaktor 10/10: John Deere kislányveszkó. A babamamuszok 25 dollár körül vannak.

mossyow.jpg

A cukiság mellett a menőségfaktort is csúcsra járatták: ha már totyog a baba, miért ne hagyna maga után John Deere-lábnyomokat?

mossy_oak_wellington.jpg

Még egy lányka-mamusz. Ebben az az őrületes találmány hogy a szár mintázata a női John Deere-csizmákon elég gyakori. Összeöltözhetnek a család hölgyei, őrület!

johnny_popper.jpg

Kisfiúkra természetesen legalább annyi John Deere lábbeli van, mint lánykákra, ezt itt nagyon mókásan felnőttes szárral hódít.

83_dollarwellington.jpg

A klasszikus, tömpe veszkó zöld szárral mindhárom férfi korosztály rendelkezésére, mamusztól rendes csizmáig. 

vizallotura.jpg

Van, aki outdoorkodni is csak John Deere-ben hajlandó. Vízálló bőr, edzett acél talpmerevítő, fullextra - 200 dollár körül.

 

vizallowellington.jpg

A 11 inches szármagasságú csizma már szinte önkényuralmi jelkép. Víz- és saválló szár, lélegző membrán, olaj-, csúszás- és hőálló talp, acél orrbetéttel vagy anélkül.

 

wct-ii-waterproof-11-pull-on-7.jpg

Nagyon technó, 11 inches szárhosszúságú csizma WCT 2 néven, vízálló bőrrel. A sokféle extrából, melyeket beleépítettek, egyedül az alumínium ötvözet orrot értem: nyilván könnyebb, mint ugyanaz acélból Jó drága lehet, de hogy pontosan mennyire, azt nem könnyű kideríteni, mert ezt nem a John Deere webshopban találtam, hanem egy Dan Post Boots nevű forgalmazónál, akik viszont mindenféle egyéb forgalmazóhoz irányítanak tovább. Ausztriában például van boltjuk, bogarásszák a linkelt honlapot, ha ilyen Alien-lépőre vágynának.